Hjem  |  Kjeldebotn  |  Aktiviteter  |  Ofoten  |  Kart  |  Hvor i Landet...  |  Bilder  |   Mail

 

 

 

 

Hvordan reiser du til Kjeldebotn?
Med fly

Hvis du kommer med fly fra Sør-Norge, eller fra Europa for den del, lander du på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes.  Flyplassen ligger på nordsiden av Ofotfjorden,  og du kan selvsagt ta den lange veien med buss, rundt fjorden, via Narvik.  Men det er mye raskere og enklere å ta hurtigbåten over fjorden.  Det går en liten buss fra lufthavnen til kaien der båten ligger.  Båten bringer deg til kaia i Kjeldebotn, ca 300 meter fra ferieboligen din. Buss- og båtturen tilsammen tar  20-25 min.  Denne forbindelsen korresponderer bra med de fleste flyankomster.
Med bil sørfra

Når du har kjørt av ferga over Tysfjorden er det 40-50 min til du er fremme. Du fortsetter E6 til Ballangen.  Der tar du til venstre mot Kjeldebotn på RV819.  Da har du 20 km igjen, det meste av turen langs vakre Ofotfjorden.
  Du kan også ta en snarvei over heia på en grusvei av noenlunde akseptabel standard.  Da tar du til venstre en stund etter at du har passert Efjord-bruene og ca 20 km før Ballangen.  Veien er godt merket men skilt mot Kjeldebotn.
Med bil nordfra

Når du forlater Narvik på E6 sørover, er du 60 km fra ferieboligen din.  Du følger da ganske enkelt E6 til Ballangen og tar av til høyre mot Kjeldebotn på RV819.
Med tog fra Sverige

Hvis du kommer med tog til jernbanestasjonen i Narvik via Ofotbanen,
kan du ta buss til Kjeldebotn; turen tar en drøy time. 
Hurtigbåten fra Narvik kan også være et alternativ. 
I begge tilfeller er det lurt å undersøke rutetidene på forhånd.
Med hurtigbåt fra Narvik eller Svolvær

Det går daglig en hurtigbåt av katamarantype fra Narvik til Svolvær i Lofoten og tilbake igjen.  Denne båten går innom Kjeldebotn når det er passasjerer dit. 
Turen fra Narvik tar 45-50 min.